начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

До кого да адресирам жалба срещу призовкар

Дискусии на тема съдебната власт в България

До кого да адресирам жалба срещу призовкар

Мнениеот Mb}|{bT » 10 Авг 2002, 23:53

Накратко: една призовкарка забави с 9 месеца(!!!) връчването на всички документи по едно дело. И това не е за пръв път. Искам да напиша жалба срещу нея, но така и не успях да открия как в крайна сметка се нарича длъжността й, и кой точно й е работодателят, а в конкретния случай до кого трябва да бъде адресирана жалбата ми. Друго което ме интересува е в кой нормативен акт е уреден режимът на призовкарите, техните права и задължения (за двата текста в ГПК естествено зная - ще съм ви благодарен ако ми кажете къде е детайлизирана уредбата). Благодаря предварително.
Mb}|{bT

Re: До кого да адресирам жалба срещу призовкар

Мнениеот Bian » 14 Авг 2002, 17:04

Адресирайте жалбата до съдията по делото /председателя на състава/, който може да наложи глоба на призовкаря -чл.74 от ГПК, а също копие от жалбата изпратете и до председателя на съответния съд , който като работодател може да реализира дисциплинарната отговорност на служителя . Съгласно чл. 2, ал.2 от Наредба №28 от 20.03.1995г. за функциите на служителите в помощните звена и канцелариите на районните, окръжните и апелативните съдилища председателите на съдилищата назначават съдебните служители в тях.
Съгласно чл.119 от Наредбата наименованието на длъжността е "разносвач на призовки и съдебни книжа /призокар/", като се посочват и функциите на този служител.
Bian

Назад към Съдебна власт