Колеги, с оглед на обявеният за м.03 конкурс за назначаване на младши съдии/прокурори, бих желал някой да ми каже какви са техните правомощия, какво точно правят в рамките на работния ден, освен да участват със съвещателен глас, както и да научат доста неща от практиката? Ясно е,че заплатите не са от най атрактивните /за държавни служители/. , Възнаграждението за магистратите /районните/ е определено законово и се вижда,че получават колкото един миньор в " Мини Изток".
За какво е цялата тази истерия развиваща се всеки път когато се обяви подобен конкурс?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви са правомощията на младши съдия/прокурор?
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какви са правомощията на младши съдия/прокурор?
Изглежда си наясно със заплатите. Айде тогава да ни светнеш малко по-конкретно колко точно получава един младши магистрат, колко миньорът в Марица Изток и колко един младши юрисконсулт в държавната администрация (НАП, ГИТ, Министерствата и т.н.), пък после ще сравняваме.
- kolegat
- Потребител
alex766 написа:Колеги, с оглед на обявеният за м.03 конкурс за назначаване на младши съдии/прокурори, бих желал някой да ми каже какви са техните правомощия, какво точно правят в рамките на работния ден, освен да участват със съвещателен глас, както и да научат доста неща от практиката? Ясно е,че заплатите не са от най атрактивните /за държавни служители/. , Възнаграждението за магистратите /районните/ е определено законово и се вижда,че получават колкото един миньор в " Мини Изток".
За какво е цялата тази истерия развиваща се всеки път когато се обяви подобен конкурс?
Ами малко /доста/ ми е тъжно, но:
1. Това със "съвещателния глас" ме разплака, без оглед обявения конкурс
2. Това със заплатите ме наведе на мисълта, че Вие заслужавате много повече.
3. Ако не сте разбрали какво правят "в рамките на работния ден", в рамките на Вашето следване, определено сте завършили нещо, което не оправдава използваното обръщение в този форум.
Не знам за какво е цялата тази истерия, но въпроси като Вашия, поднесени с достойната доза липса на ... защо да Ви обяснявам на какво , това е извън работния ден дори на Вашите преподаватели - да си Ви обяснили те, ако сте имали капацитета да схванете какво Ви се говори, та Вашите въпроси са способни да предизвикат истерия, наистина.
-
lexy21 - Активен потребител
Привет на колегите реших да драсна някой друг ред по тази "интересна" темичка Първо, не мога да разбера защо всички решават,че бидейки назначени на подобна длъжност "трябва" да получават торба с парички ? Ама защо смятате, че тези неща стават ей така ... Второ, който не му харесва заплащането да си търси друга подходяща за изискванията му работа. Трето, четете ги тези закони, четети ги и после задавайте въпроси !!! И то какви въпроси :):)
- gecuhkata
- Нов потребител
Ха-ха, "колега", заплатите не били от "най-атрактивните /за държавни служители/"
Я да Ви река колко получава един старши юрисконсулт в МОСВ, наскоро ми казаха - без парите за облекло и разните бонуси, чистата заплата след удръжки е ... 500 (петстотин) гроша.... Е, начи и с бонусите и прочее нЕма как да надхвърли хилядарка,нали?
Ескюз ми, ама що не слезете на земята? Е, ако искате да почвате директно работа като заместник-министър на нещо, сигурно заплатата там е по-атрактивна, ама това е свързано с партийство и подмазване на властимеющи на най-високо ниво, а не с професионализъм (най-често). За другото колегите преди мен са си казали точно нещата.
Я да Ви река колко получава един старши юрисконсулт в МОСВ, наскоро ми казаха - без парите за облекло и разните бонуси, чистата заплата след удръжки е ... 500 (петстотин) гроша.... Е, начи и с бонусите и прочее нЕма как да надхвърли хилядарка,нали?
Ескюз ми, ама що не слезете на земята? Е, ако искате да почвате директно работа като заместник-министър на нещо, сигурно заплатата там е по-атрактивна, ама това е свързано с партийство и подмазване на властимеющи на най-високо ниво, а не с професионализъм (най-често). За другото колегите преди мен са си казали точно нещата.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Аз, таквоз, да питам, ако може... То че не е "торба с парички" - не е. Ама като са такива скромни възнагражденията, за какво е цялото това нечовешко драпане да се втърка човек у съдебната система?
Чак очите си вадят...
У кампютарнио бизнес заплатите са по 2000-3000лв и въпреки това всеки ден се реве, че няма и няма кадри.
А, за кадия - за няма и 1000лв: навалица... Нещо ще да има?!
Чак очите си вадят...
У кампютарнио бизнес заплатите са по 2000-3000лв и въпреки това всеки ден се реве, че няма и няма кадри.
А, за кадия - за няма и 1000лв: навалица... Нещо ще да има?!
-
teogeo - Активен потребител
Ами не се чуди-много са юристите на глава от населението и не могат с това образование да практикуват извън България. Като адвокат само със знания, при тази "навалица" от колеги няма да додрапаш суперсъстоятелни и щедри клиенти. А заплатата си е заплата. Магистратската не превишава юрисконсултсктата /на моменти е и по-ниска, защото няма ДМС на три месеца в размер на 1 заплата/, но пък е "престижна" и "мечтана", та хората се примиряват - типично по нашенски. Това е!
Изобщо ако в момента трябва да избирате към коя професия да се носочите не е добре да е юридическата.
Изобщо ако в момента трябва да избирате към коя професия да се носочите не е добре да е юридическата.
- blossom1
- Младши потребител
Ех, ама типично по български!
Защо все за заплатата се хващате, като искаш много - не се занимавай с простото съдийство и даване на съвещателен глас. Хептен с практиката.
Но явно само кинтите в тази държава имат значение - дори и пред образованието, особено на този " виден " юрис " - т ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Защо все за заплатата се хващате, като искаш много - не се занимавай с простото съдийство и даване на съвещателен глас. Хептен с практиката.
Но явно само кинтите в тази държава имат значение - дори и пред образованието, особено на този " виден " юрис " - т ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
- anastasov76
- Нов потребител
blossom1 написа:Ами не се чуди-много са юристите на глава от населението и не могат с това образование да практикуват извън България. Като адвокат само със знания, при тази "навалица" от колеги няма да додрапаш суперсъстоятелни и щедри клиенти. А заплатата си е заплата. Магистратската не превишава юрисконсултсктата /на моменти е и по-ниска, защото няма ДМС на три месеца в размер на 1 заплата/, но пък е "престижна" и "мечтана", та хората се примиряват - типично по нашенски. Това е!
- gandalf_bg
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|