начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Мнениеот dimitar-rdr » 28 Окт 2011, 09:52

Някой има ли предтава как точно протича интервюто за тази длъжност?
dimitar-rdr
Нов потребител

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот liliq_ » 28 Окт 2011, 12:53

И аз имам въпрос, може би малко глупав, за което моля да ме извините.
Има изискване, кандидата да отговаря на условията на чл.10, ал.1 и 2 ЗМ:
Митническите служители не могат:
2. да сключват допълнителни трудови договори освен като сътрудници в научни институти и преподаватели в учебни заведения;

Та питането ми е, проблем ли е ако в момента на подаване на документите и провеждане на конкурса, лицето има сключен трудов договор? Разбира се, ако се получат нещата с конкурса, договора ще се прекрати незабавно.
Благодаря ви предварително.
liliq_
Нов потребител

Мнениеот elsi_g » 28 Окт 2011, 17:45

liliq_ написа:И аз имам въпрос, може би малко глупав, за което моля да ме извините.
Има изискване, кандидата да отговаря на условията на чл.10, ал.1 и 2 ЗМ:
Митническите служители не могат:
2. да сключват допълнителни трудови договори освен като сътрудници в научни институти и преподаватели в учебни заведения;

Та питането ми е, проблем ли е ако в момента на подаване на документите и провеждане на конкурса, лицето има сключен трудов договор? Разбира се, ако се получат нещата с конкурса, договора ще се прекрати незабавно.
Благодаря ви предварително.

Разбира се, че не е проблем! Към момента на подаване на документите не сте митнически служител, а забраната е за митнически служители. ;)
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот Vasko1912 » 31 Окт 2011, 11:38

Аз се явих на конкурс на конкурс за митнически инспектор преди 5-6 месеца, интрервюто беше в централта в София, на което присъстваха всички директори на дирекции + В. Танов и служител човешки ресурси.Отношението беше много добро и наистина искаха да направят качествен подбор.Въпросите от правно естество бяха малко и е достатъчно да си прочетеш нормативната уредба за конкурса 1 път за да се справиш :wink: Питаха повече за "нещата от живота" и въпроси целящи да се разбере ще за човек си и дали би паснал за работата в митницата.Аз се държах естествено , като си отогварях без да мисля как би ми се приел отговора, което явно беше добре, защото ми се обадиха, че съм спечелил конкурса :wink: За да не каже някой, че хваля Митницата, ще отбележа, че отказах мястото и не работя там, просто ми направиха много добро впечатление , в това число и В.Танов, който не стоеше пасивно, а задаваше въпроси активно и без да се прави на велик.
Vasko1912
Нов потребител

Мнениеот elsi_g » 02 Ное 2011, 11:12

Vasko1912, като явявал се на такъв конкурс , бихте ли споделил що за изпит е "решаване на тест за професионална и психологическа пригодност", както обикновено го формулират в обявите си митниците.
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот miko11 » 20 Ное 2011, 17:55

Начислява ли се стажа за прослужено време,освен юридическия.Някой знае ли колко процента е в Агенция " Митници " и какви надбавки към заплатата има ? Дължи ли се данък върху обявената заплата?
miko11
Нов потребител

Мнениеот miko11 » 20 Ное 2011, 17:58

Някай знае ли какво точно ще извършва младшия митнически инспектор ?
miko11
Нов потребител

Мнениеот impressed » 22 Ное 2011, 22:35

:|
Последна промяна impressed на 09 Авг 2012, 22:56, променена общо 1 път
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот jeivar » 28 Ное 2011, 23:32

Честито на колегите, които се класираха :) аз не съм от тях, но не губя надежда!
jeivar
Нов потребител

Мнениеот elsi_g » 29 Ное 2011, 10:55

jeivar написа:Честито на колегите, които се класираха :) аз не съм от тях, но не губя надежда!

Честито на печелившите и от мен! За съжаление и аз не съм от тях!

П.П. Колега jeivar, бихте ли си включили личните съобщения!
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот gecuhkata » 29 Ное 2011, 11:43

Колеги, здравейте :) И от мен едно "честито" на печелившите :) Може ли някой от явилите се да сподели как протича този конкурс ?
gecuhkata
Нов потребител

Мнениеот elsi_g » 29 Ное 2011, 16:57

Въпреки заглавието на темата, мисля, че всички имаме предвид конкурса за разследващи митнически инспектори, нали?!
Аз се явявах за младши, но процедурата беше еднаква за всички.

Първият изпит беше обявен като тест за професионална компетентност и психологическа пригодност и всъщност се състоеше от 3 теста.
Първият тест беше професионалният - за 20 минути - 30 въпроса предимно по наказателно право и процес, един, мисля, само беше по Закона за акцизите, един по Закона за държавния служител. Всички без един затворени, отворен въпрос беше въпроса "Кои са мерките за неотклонение". Общо взето елементарен тест, на който, за да се считаш издържал, трябвало да дадеш 21 верни отговора от всичките 30.
Следваше тестът за интелигентност. Решават се логически, математически (да, математически, като за две машини, които копаят тунел и два асансьора в една сграда и т.н.) и езикови задачи с по 6, 8, 10, даже 15 подусловия. Стресиращото беше, че трябваше за определено време да се реши не целият тест, а си имаше определено време (от минута и половина до 3 минути) за всяка задача. Общ брой въпроси - 96, за да го издържиш трябват 48 верни отговора.
И последният тест е за въпросната психологическа пригодност или интегритет. Интересен тест със житейски ситуации, който да оцени що за личност си и дали лъжеш за това, което си. За нивото на лъжа ни обясниха, че има 6 контролни въпроса разпръснати в теста и ако излъжеш на 4 от тях отпадаш.

Интервюто представляваше смесица от блиц-изпит по наказателно право и процес и интервю за работа с хватките на HR-ите. Там вече май никой не разбра каква е методиката на оценка...

Това е в общи линии....
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот jeivar » 29 Ное 2011, 23:01

Абсолютно точно обяснено от elsi_g,
Имам само да допълня ,че на заключителното интервю от влизането започнаха да се държат много надменно. В този момент реших ,че го правят с цел проверка продуктивността на кандидата в стресова ситуация с хора лице-в-лице и се опитвах да се държа хладнокръвно, доколкото мога. Предварителните тестове също се проведоха по този начин, но там кандидатът работи самостоятелно с химикалка :) В общи линии на интервюто е важно да си знаеш теорията перфектно и задават въпроси, които явно са от значение (къде си учил, къде ще живееш и къде си работил...и т.н.). Лично мое мнение е ,че дори да се представиш чудесно не е гаранция ,че ще получиш мястото 8)
П.С. Понеже колегата в началото беше писал ,че всички са много добронамерени + В. Танов, това категорично не важеше за последния конкурс :)
jeivar
Нов потребител

Мнениеот bestbul » 29 Ное 2011, 23:56

Напълно подкрепям казаното от колегата ,. безобразно надменно поведение !!!

п.п Колега как разбрахте , че не са ви приели , не казаха ли до една седмица след 24.11. който е приет ще му звъннат!
bestbul
Нов потребител

Мнениеот elsi_g » 30 Ное 2011, 08:49

bestbul, аз се явявах на интервю на 21-ви и на излизане ми казаха "в рамките на 10 дни ще ви уведомим". В понеделник, 28-ми, получих имейл, че не съм.

На мен не ми се стори чак безобразно държанието на комисията, може би защото съм се явявала на конкурс, където тенденциозността беше водеща, та това тук ми се видя що годе нормално. Но определено беше предизвикателно!
Затова нарекох и частта с препитването по теория "блиц-изпит". Господинът ми задаваше въпросите бързо и аз също толкова бързо трябваше да отговорям. В един момент просто си взех въздух по-дълбоко, а знаех отговора, но дишането е жизнено необходимо, както знаем :wink: , и той реши, че се затруднявам и почна да ми задава уточняващ въпрос...
А двете дами с личните и психологическите въпроси, които седяха вдясно, си бяха с типичните HR-хватки - леко заядливи, хапливи и недоверчиви.
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот miko11 » 18 Дек 2011, 17:59

Знае ли някой дали ще има и други конкурси за разследващи митнически инспектори? Всички места заети ли са и кога ще бъдат побликувани протоколите от изпита.
miko11
Нов потребител

Мнениеот miko11 » 09 Яну 2012, 10:16

Знае ли някой дали ще има нови конкурси за младши разследващ митнически инспектор ? Всички ли обявени бройки са заети,защото доколкото ми е известно повечето бяха скъсани на заключителното интервю.
miko11
Нов потребител

Мнениеот mimeto_1972 » 13 Яну 2012, 14:36

Какво ви е мнението за конкурса,който се проведе на 12.01.2012 в залата на Аграрния Факултет в Пловдив за младши инспектори?
mimeto_1972
Нов потребител

Мнениеот igito » 14 Яну 2012, 21:08

НЕ ВИ ТРЯБВА РАБОТА КАТО РАЗСЛЕДВАЩ В МИТНИЦИТЕ, ЗАПЛАЩАНЕТО Е СМЕШНО, КАТЕГОРИЯТА ТРУД НЕ Е ПЪРВА.КОЛЕГИТЕ, КОИТО НАЗНАЧИХА ПОСЛЕДНО СЕ ОТКАЗВАТ ЕДИН ПО ЕДИН. ВСИЧКО СЕ ОКАЗА ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ.
igito
Младши потребител

Мнениеот krasiii » 16 Яну 2012, 18:05

Защо колега мислите така, заплащането е по- добро от това на разследващите полицаи в МВР/аз работя като такава/, поне това което беше обявено в обявата за конкурса, и натовареността няма да е толкова висока имайки впредвид естеството на разследванията които ще се водят от митническите инспектори.
krasiii
Нов потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити