- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
|
|
Sv_staikova написа:По конспекта не е ли конкуренция при изпълнение между ДОПК и АПК?
ПП Правиш ли разлика м/у ГПК и АПК /между другото виж чл.270 АПК/
- zurik
- Младши потребител
Колеги, някой знае ли защо представителството на длъжника е обособено в самостоятелен въпрос по конспекта?
- l_yankova
- Младши потребител
l_yankova написа:Колеги, някой знае ли защо представителството на длъжника е обособено в самостоятелен въпрос по конспекта?
Това ли ? Сигурно заради процедурата по назначаване на представител на отсъстващ длъжник ...
-
gudio - Активен потребител
Така мисля, като трябва да се съпостави с призоваването - за ЮЛ и търговци не се назначава такъв представител (макар, че имам напр. жалби против мен, че трябвало да искам назаначаване ), няма "призоваване чрез Д.в.) в изп. производство и т.н.
Освен това - внимавайте в новия ГПК има особености за длъжник, който е бил извън страната и т.н. Предполагам, че това също е от значение !
Освен това - внимавайте в новия ГПК има особености за длъжник, който е бил извън страната и т.н. Предполагам, че това също е от значение !
-
gudio написа:калахан вече почна и заповеди да издава.
"препоръчвам" = "заповядвам"
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
kalahan написа:gudio написа:калахан вече почна и заповеди да издава.
"препоръчвам" = "заповядвам"
Ще ти пиша на "лични съобщения" - виж там. Мисля, че наистина е крайно време да престанем с това, което правим (или само аз го правя - както вероятно веднага ще кажеш ) тук.
-
zurik написа:zurik написа:БЪДЕТЕ ВЕСЕЛИ КАТО ТОЯ/ТАЯ И НЕ СЕ СТЯГАЙТЕ ЗА КОНКУРСА
Само се заяждате, а никой не обръща внимание на брат'чед ми...
Добре, щом като искате да обърнем внимание, ще обърнем... въпреки, че нито му е времето, нито мястото, за което предварително се извинявам на останалите. За Ваше сведение, не е никак смешно, а е по - скоро тъжно... Това е кадър от филма "Изродите" /"Freaks"/ на Тод Браунинг, заснет през 1932 г. в САЩ от студията "Метро Голдуин Майер"... На кадъра се вижда Шлитце - един от участниците във филма, човек, болен от микроцефалия, който към момента на заснемане на филма е около 50 годишен, въпреки, че не изглежда на толкова. Доживява 80 годишна възраст, нещо твърде рядко срещано при хората с такава болест. Във филма участват и други хора с физически и ментални увреждания, предимно наети от цирка на Финиъс Т. Барнъм, може би най - известния цирков деятел на САЩ http://www.missinglinkclassichorror.co.uk/freaksnattxt.htm
Филма обаче не е направен с цел подигравка или надсмиване над нещастието на тези хора, ако не сте го гледали - гледайте го, има го в базата на Гугъл, стойностен е, нищо че е черно - бял и от преди повече от 70 години.
Това беше отклонение от темата, надявам се повече това да не се налага, сега можем да продължим с правото.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
Второзаконие 17:9
- RichterZR
- Младши потребител
RichterZR написа: За Ваше сведение, не е никак смешно, а е по - скоро тъжно... На кадъра се вижда Шлитце - един от участниците във филма, човек, болен от микроцефалия.
Не виждам нищо тъжно в това, че един човек се смее /и то заразително/... А това не е Шлитце, а братовчед ми, който имитира Шлитце...
- zurik
- Младши потребител
zurik написа:RichterZR написа: За Ваше сведение, не е никак смешно, а е по - скоро тъжно... На кадъра се вижда Шлитце - един от участниците във филма, човек, болен от микроцефалия.
Не виждам нищо тъжно в това, че един човек се смее /и то заразително/... А това не е Шлитце, а братовчед ми, който имитира Шлитце...
Абе, не пожелавам след конкурса да се смеете като... братчеда
-
Хайде стига сте се заяждали...да ви върна аз пак към темата за ПИ...
Въпрос: Ако взискателя с молба до СИ поиска възбрана на недвижим имот, като представи за това и НА за покупко-продажба, СИ служебно ли проверява дали имота е СИО и служебо ли изсква да му се представи от съответната община акт за гр.брак на длъжника...или???
Не съм много наясно с т'ва СИО май...
Въпрос: Ако взискателя с молба до СИ поиска възбрана на недвижим имот, като представи за това и НА за покупко-продажба, СИ служебно ли проверява дали имота е СИО и служебо ли изсква да му се представи от съответната община акт за гр.брак на длъжника...или???
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
- evel
- Младши потребител
evel написа:да ви върна аз пак към темата за ПИ...
По принцип СИ прави всичко по молба на взискателя, но на практика СИ служебно проверява дали имотът е СИО.
За ПИ не разбрах какво точно Ви вълнува.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
|
|