- Дата и час: 01 Дек 2024, 02:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
не знам какво си въобразяват повечето от вас, сигурно си мислите, че със знания ще се получи, за такъв конкурс си трябва " як гръб" и опасявам се, че местата вече са заети, но поне може да пробвате от спортна злоба, успех на всички!
- eldorado_
- Нов потребител
eldorado_, предполагам, че има и вече "запазени" места за определени хора, но и съм убедена, че има и "свободни" такива, затова нека сме малко по-оптимистични и добронамерени, все пак затова сме подали документи, затова четем в малкото свободно време вечер след работа или сутрин преди нея и затова ще идем да се посъстезаваме
- dimanna
- Младши потребител
Някой знае ли кога ще публикуват списъка с кандидатите, които са допуснати до изпита?
- urist80
- Младши потребител
Ето готови са:
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm - младши съдии
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm младши прокурори
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm - младши съдии
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm младши прокурори
- titin
- Потребител
Не ги виждам нещо тези списъци
- elinceto1973
- Младши потребител
Колеги, аз нещо също не ги виждам.
- buba
- Младши потребител
Колеги , аз ги виждам!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ами .. колеги ..това е линк към сайта на ВСС..последващо "кликване" е на "конкурси" /в дясно..и ще видете списъците.. ..
*.. contra impudentem stulta est nimia ingenuitas ..*
Прекаленото благородство спрямо безочливия е ГЛУПОСТ !!!
Прекаленото благородство спрямо безочливия е ГЛУПОСТ !!!
-
idealista - Младши потребител
Ами или аз нещо не съм добре или е нещо друго.Влизам в стр. на ВСС,конкурси,по ЗСВ и НИЩО!!!!!!
- buba
- Младши потребител
http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/01-2009/ml-sad/1dop-ml-sad.html Младши съдии
http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/01-2009/ml-proc/1dop-ml-pr.htm Младши съдии
п.п. Списъците са няколко страници. Да не си помислите, че е само 1 и не сте допуснати.
http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/01-2009/ml-proc/1dop-ml-pr.htm Младши съдии
п.п. Списъците са няколко страници. Да не си помислите, че е само 1 и не сте допуснати.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Втория линк е за младши прокурори. Извинявам се за грешката. Няма как да редактирам мнението си.
-
Много ти благодаря DEKAH.За мен е загадка защо при мен не излиза!!!!
- buba
- Младши потребител
http://www.vss.justice.bg/index2.htm
първо се влиза тук, после в страницата на ВСС, конкурси, младши съдии, СПИСЪК
на допуснатите и недопуснати кандидати в конкурса за .......
първо се влиза тук, после в страницата на ВСС, конкурси, младши съдии, СПИСЪК
на допуснатите и недопуснати кандидати в конкурса за .......
- civillaw
- Нов потребител
Здравейте!
Дали някой знае - посочено ли е някъде какви нормативни актове ще могат да се ползват на писмените изпити. За младши прокурори-НК и НПК,най-вероятно, но за съдии?
Моля,пишете ако знаете повече!
Дали някой знае - посочено ли е някъде какви нормативни актове ще могат да се ползват на писмените изпити. За младши прокурори-НК и НПК,най-вероятно, но за съдии?
Моля,пишете ако знаете повече!
- vanyasc
- Младши потребител
Логично е с оглед обхвата на конспекта и материята да могат да се ползват всички нормативни актове, стига да са на "книжка", а не изпринтени, поне на предишни изпити е било така доколкото знам.
- ppetkov
- Младши потребител
Всичко, за което се сетиш....
За съжаление няма как да знаем точно кой нормативен акт ще ни трябва. Съветвам ви да вземете колкото се може повече.
За съжаление няма как да знаем точно кой нормативен акт ще ни трябва. Съветвам ви да вземете колкото се може повече.
-
Колеги някой може ли да ми каже дали на устния изпит за младши прокурори конспекта ще е само по наказателноправни науки, понеже от ВСС ми казаха, че само той ще е, но нещо май и те не бяха много сигурни. И дали на този устен изпит пак ще е като на държавен, изпитване от.....до , някой знае ли? Аз вече съм отчаяна
- invisible_
- Младши потребител
Дай боже да стигнем до устния изпит
Тогава ще го мислим него... Ситото смятам, че ще бъде на казусите, така че е рано да се мисли за устния изпит според мен.
Тогава ще го мислим него... Ситото смятам, че ще бъде на казусите, така че е рано да се мисли за устния изпит според мен.
- djalma
- Потребител
Здравейте, бях на миналите изпити, разрешават всякакви закони, но да не са ксерокопирани. На изпита за младши прокурори освен НК И НПК друго не се наложи да се използва, но затова пък - за младши съдии, доста закони трябваха. На устния освен въпросите, които си изтеглил задаваха и допълнителни въпроси от конспекта.
- nuni_ganeva
- Младши потребител
nuni_ganeva - и аз бях на предния изпит. Носих една чанта със закони и пак имаше неща, които ми трябват.
Иначе относно "ситото" на писмения, аз не съм съгласен. Ситото е на устния. Там ако ти занижът оценката направо заминаваш в канала. Интересно защо на изпитващите бе даден списък с оценките от писмения. Помня много добре, защото коментираха оценката на една колежка преди мен. Стана ми много неприятно, защото беше изкарала 5.50 на писмения, а и писаха 3 на устния. На всичкото отгоре разпитват и с какво се занимаваш.
Явно преценят и дали кандидата "притежава необходимите нравствени и професионални качества, съответстващи на правилата за професионална етика за съдиите, прокурорите и следователите" - чл.162 от ЗСВ
Както и да е... малко остана. Желая на всички успех, макар че сме прака конкуренция. Каквото е писано - ще стане!
Иначе относно "ситото" на писмения, аз не съм съгласен. Ситото е на устния. Там ако ти занижът оценката направо заминаваш в канала. Интересно защо на изпитващите бе даден списък с оценките от писмения. Помня много добре, защото коментираха оценката на една колежка преди мен. Стана ми много неприятно, защото беше изкарала 5.50 на писмения, а и писаха 3 на устния. На всичкото отгоре разпитват и с какво се занимаваш.
Явно преценят и дали кандидата "притежава необходимите нравствени и професионални качества, съответстващи на правилата за професионална етика за съдиите, прокурорите и следователите" - чл.162 от ЗСВ
Както и да е... малко остана. Желая на всички успех, макар че сме прака конкуренция. Каквото е писано - ще стане!
-
|
|