начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 01:44

"(о.з.)Бирникус публикус" нещо не спи... :lol: Аз съм на "Famous Grouse", а Вие на какво още не сте се приспали ? Основанието е в ГПК... че на (сега не ми се отваря)... там на ЮЛ се следва възнаграждение в размерите като адвокатско (ако бъде поискано и то без доказателства за плащането му). Банката е "ДСК" :wink: Много са убедени, че така трябва да се прави и, че трябва да "държиш" определение (според тях, а спореда мен няма такъв акт :lol: , пиша резолюции), за да определиш, в качеството си на СИ, въпросното възнаграждение. Добре, че длъжниците са толкова н...ани, че никога не се сещат (то, не че ще се промени нещо кой-знае колко) да оспорват така определеното ю.к. възнаграждение.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan » 20 Дек 2007, 01:59

Аз избягвам да пия, освен когато не се налага заради компанийния дух.
Предполагам, че става дума за чл. 64: "Заплатените от ищеца такси, разноски по производството и възнаграждение за един адвокат, ако е имал такъв, се заплащат от ответника съразмерно с уважената част от иска."
Но там все таки става дума за адвокати, не за юрисконсулти :evil:
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 02:10

:shock: :roll: Ако не допиваш нещо - какво правиш в нета по това време ?! Преговаряш студията на Белазелков за въвода във владение, публ. в сборника на КЧСИ ?!
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 20 Дек 2007, 02:10

След като Калахан ме наплаши с тоя литий :D се поразстърсих и никъде из нета не видях да казват, че от него има в бирата... така че... Наздраве! Споко Гъдьо за уискито не дават също да има от този така коварен метал :wink:

Ама като почнете с тоя ГПК... :evil:

Ако ги няма моите любими кодексчета ни бирници ще има... ни агенти ....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 02:31

Уискито е бедняшко питие - на бедни северни народи, които си нямат плодове - нито троянска слива, нито хубаво грозде (даже никакво грозде си нямат хорицата :cry: ). Да не говорим за кайсии, смокини и др. "ракиени варива". Туй "яребицата" го "пием с отвращение", както казват съветските хора...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ludi » 20 Дек 2007, 08:04

Gudio, голямо БЛАГОДАРЯ.
ludi
Потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 20 Дек 2007, 10:02

RichterZR написа:
portokal написа:Не ми беше известен такъв факт. Явно мой пропуск.
А ти калпав човек ли си, или не си българин?
Аз щото съм българка и не бях забелязвала аз или хората около мен - също българи - да са калпави, ама щом казваш - калпави сме.

Аман вече!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

Вижте, аз в следващото изречение съм доразяснил мисълта си, явно не съм бил достатъчно точен, та затова се поправям, както следва:
1. Израза в изречението "...тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек...", ДА СЕ ЧЕТЕ "...тъй като, ноторно известен факт е, че средностатистическия българин, с изключение на духовно и материално издигнатите слоеве на населението, е калпав човек..."
2. Видно е, че иде реч за обикновените цървули, а не за народа като цяло, тъй като има в него хора като нас с вас, които са толкова духовно извисени, че правят изключение и като цяло повдигат нивото с класи над принизеното съществуване на обикновените люде.

И като цяло поднасям извиненията си, ако с това недоглеждане и непрецизност в изказа съм накарал някой да се чувства неудобно и дискомфортно.

Ей, сус бре ! БУЛГАР, БУЛГААААААР ! Я да цопна у басейна, тю едно гвоздейче не забили пък ми били европейци, а-а-маха !
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 10:22

RichterZR написа:
Вижте, аз в следващото изречение съм доразяснил мисълта си, явно не съм бил достатъчно точен, та затова се поправям, както следва:
1. Израза в изречението "...тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек...", ДА СЕ ЧЕТЕ "...тъй като, ноторно известен факт е, че средностатистическия българин, с изключение на духовно и материално издигнатите слоеве на населението, е калпав човек..." :shock: :shock: :shock: :roll:
2. Видно е, че иде реч за обикновените цървули, а не за народа като цяло, тъй като има в него хора като нас с вас, които са толкова духовно извисени, че правят изключение и като цяло повдигат нивото с класи над принизеното съществуване на обикновените люде.

И като цяло поднасям извиненията си, ако с това недоглеждане и непрецизност в изказа съм накарал някой да се чувства неудобно и дискомфортно.

:twisted: : Моите наблюдения показват, че голяма част от МАТЕРИАЛНО издигнатите булгаристанци са баш "Андрешковците", действали са цял живот и продължават да действат на принципа, като в оная песен "... От всички хора взе пари и на никой не плати"
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Дек 2007, 12:39

Изобщо не мога да се съглася с RichterZR , че бедните и духовно неиздигнатите са “калпави” , а богатите и образованите и духовните не са.Препоръчвам на колегата да прочете предговора към “Записките……” от Захари Стоянов , мисля , че това ще промени възгледа му.Колкото до личния ми опит мога да кажа следното.Точно посочените от RichterZR имат голямо уважение( дори страх) към институциите и към т.нар. “учени глави”.Те се редят на опашки да плащат , а по села и паланки(вкл. моето-………. с население под 100 човека) да имаш да даваш на държавата е срам.Да не говоря , че тези хора са уникално честни , при тях няма притворство , лъжа и т.н.
Колкото до Андрешко много ми е неприятно изкарването на образа от времето и действителността , в които той е създаден и опитите за неговото окарикатуряване ,и лепването му като някакъв етикет в днешно време ,със значение “дребен тарикат , които иска да излъже държавата”.Съзнавам , че сега , за да отречем комунизма , масовите медии и част от историографията , се опитва да пресъздаде Монархията , в едни прекрасни , приказни розови краски(Даже по бтв имаше филм за Фердинанд , който беше представен едва ли не за един от най-мъдрите държавници в 3-та Българска държава) , но се надявам никой да не се хваща на тази въдица.Не е било много хубаво за живот за по-голямата част от населението и това е добре отразено в литературата и историята , така че Андрешко е една справедлива реакция , срещу голямата експлоатация върху селското население.
Разбира се и пренасянето на славата на бирника от разказа върху сегашната действителност и сегашните ДСИ и ЧСИ също е голяма глупост и не трябва да се прави(а и то не се прави твърде често според моите наблюдения).
Колкото до това дали ДСИ е магистрат , съдия или т.н , според мен е един изкуствено създаден спор от старото наименование на длъжността.ДСИ не е магистрат , не е съдия и никога няма да бъде , но какво от това.Професията е уникална и си има специална функция , която е жизненоважна за държавата и кредиторите.Без нея не може.Но не само това.При едно изпълнително производство , силно повлияно от принципа на социална справедливост(какъвто смятам е нашия) ,дейността на СИ(опряна на закона) е и своебразна защита за длъжника!Така , че в заключение , въпреки че не е магистрат , СИ е важна , отговорна , а и много интересна юридическа професия.
REVOLUTION
Активен потребител

za svedenie

Мнениеот t_evaline » 20 Дек 2007, 16:06

Ve4e sa izneseni spisacite, koj si e podal dokumentite korektno i koj 6te trjbva da se postarae o6te malko. nadjvam se da sam polezna. 7 dnevnij srok za otstranjvane na neredovnostite zapo4va da te4e ot 02.01.2008.
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 20 Дек 2007, 18:59

Министерството на правосъдието уведомява участниците в конкурса за държавни съдебни изпълнители, че със Заповед № ЛС-И-2069/19.12.2007 г. на министъра на правосъдието е одобрен списък на допуснатите до писмен изпит кандидати, а със Заповед № ЛС-И-2070/19.12.2007 г. на министъра на правосъдието е одобрен списък на кандидатите с нередовни документи.
В седемдневен срок, който тече от 02.01.2008 г., кандидатите с нередовни документи могат с допълнително заявление, адресирано до Министерството на правосъдието, гр. София, ул. “Славянска” № 1, да отстранят нередовностите.
chronometer
Младши потребител

Мнениеот zurik » 20 Дек 2007, 23:27

gudio написа::shock: :roll: Ако не допиваш нещо - какво правиш в нета по това време ?! Преговаряш студията на Белазелков за въвода във владение, публ. в сборника на КЧСИ ?!

Къде можем да намерим тази студия на Белазелков и изобщо този сборник за ЧСИ, ако ЧСИ в моя град е скръндзав и не го дава?
zurik
Младши потребител

Мнениеот dimanna » 21 Дек 2007, 00:02

zurik, става въпрос за Сборник съдебни практики - Принудително изпълнение, в редакционния екип на който участва съдията Белазелков. Повече можеш да научиш от сайта на КЧСИ, където ще намериш цената и инфо как да си я закупиш. :D
dimanna
Младши потребител

Мнениеот i_milev » 21 Дек 2007, 00:19

zurik написа:
gudio написа::shock: :roll: Ако не допиваш нещо - какво правиш в нета по това време ?! Преговаряш студията на Белазелков за въвода във владение, публ. в сборника на КЧСИ ?!

Къде можем да намерим тази студия на Белазелков и изобщо този сборник за ЧСИ, ако ЧСИ в моя град е скръндзав и не го дава?

сборника го продават в книжарницата на съюза на юристите в София, но не си заслужава
i_milev
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Дек 2007, 15:23

karanedeff написа:Първо - думата магистрат ни беше натресена от журналистите в масова употреба - тя не е нито конституционно, нито законово понятие и се употребява най-вече да задаволи самолюбието на тоя или оня облякъл вече съдийската/прокурорската тога
Ето онлайн определение на тази дума, макар и на руски

:wink: E те т`ва е: Магистрат (лат. Magistratus — «Начальство») :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот chronometer » 21 Дек 2007, 17:17

Nyakoy uspya li da iztegli proslovutiya reglament za provezhdane na konkursa? Ako e taka, daite da go vidsim... :wink:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Дек 2007, 19:06

Не можах да открия обещаното Решение на ОСГК, а разполагах с него като препис. Явно не е било обнародвано. През 1993 г. докато чиракувах при една възрастна адвокатка й предадоха за довършване на дела, целия адв. архив на починал неин колега - много оборотен "соц. адвокат – корифей" :wink: . В този архив попаднахме на това дело, което много ме впечатли, развесели и т.н., затова си бях снимал въпросното решение на тогавашния ВС (а защо беше чак на ОСГК, вече не си спомням, беше постановено "по реда на прегледа").
Значи историята е следната: след 20-годишно чакане с вноска за лек автомобил в "Мототехника", някъде през 1987 г. гражданин придобива "Москвич-красавец" :lol: (без майтап така му казваха в една реклама по държавната тогава телевизия) – от "новите", демек голям, с предно предаване – спомняте си ги, някои още са в движение, срещу 14 400 тогавашни, "Тодор Живкови", левове. "Москвичът" дава безумни дефекти и гражданинът иска неговата подмяна..."Мототехника" отказва, позовавайки се на разни БДС-та и прочие гаранционни измишльотини. Човекът завежда мощни дела, ангажира въпросния "топ/соц./адвокат – светило", дава купища пари за вещи лица, но накрая му отхвърлят иска, защото "вещта вече я няма – моделът е изчерпан, има нов модел, ама не "Москвич", а се казва "Алеко" и не струва 14 400 лв., а 40 000 лв. (това е в едно от второинстанционните решения, годината е вече 1989, почнала е инфлацията), т.е. – да си доплати до 40 000 и да взима "Алеко"... Накрая се стига до .... ОСГК на тогавашния ВС, който мъдро постановява нещо в този смисъл : "Принципът на реално изпълнение е основолагащ принцип на българското гражданско право. Щом "Мототехника" дължи "Москвич", а купувачът е платил цената му 14 400, той е изправна страна, а длъжникът дължи родово определена вещ – "Москвич" такъв и такъв модел, следователно: отменя предходните там решения и осъжда "Мототехника" да му предаде "Москвич" такъв и такъв модел, срещу платената цена от 14 400 лв. без доплащане и т.н.".
:cry: :cry: НО.... оказва се, че над ОСГК имало една друга инстанция – тогавашния "съдия-изпълнител", пред която инстанция, ха познайте, бъдещи колеги какво се случило ?
:lol: :lol:
Продължението следва
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот dimanna » 22 Дек 2007, 01:54

Колеги, ето и линк, където са големите изображения на регламента, за да може да се чете по-лесно :)
http://tranz.it/load.php?id=q8TDsL7XEre8Fahf35240
dimanna
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 22 Дек 2007, 15:15

10x! :lol:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот marmaid » 27 Дек 2007, 16:23

http://tranz.it/load.php?id=q8TDsL7XEre8Fahf352
Файла с регламента е изтрит от тук, нека някой пусне пак регламента.Благодаря предварително!
marmaid
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити