начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Kонкурс за помощник-частни съдебни изпълнители.

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Kонкурс за помощник-частни съдебни изпълнители.

Мнениеот gudio » 18 Авг 2011, 14:08

Ivailo5rov написа:сигурно е така, но обръщам внимание на думата. Останала е като понятие от руски и така си се води: УЧЕТ, което също означава отчет, но си се пише Учет. Както доскоро в речниците можеше да се види думата "истребител", както е написано и в музея на авиацията в полка в Доброславци. Също идва от руски.

Мисля, че поетапно ги смениха тия "русистки" неграмотни печати. Няма официално такава дума, "не се води на ОТчет" съм срещал в прясно издадени удостоверения. Нещо като в съдилищата - имаше печати "Гр.д.№ ....... Х.В.О.З. " :shock: Когато бях стажант, ми обясниха, че идеята било това да бъде щемпел с разпореждане за насрочване на делото в открито заседание, ама неграмотния "печатоправяч" сложил главни букви с точки след всяка от тях.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 23 Авг 2011, 11:41

мислиш, ама не са ги сменили
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот gudio » 24 Авг 2011, 14:27

Ivailo5rov написа:мислиш, ама не са ги сменили

В С(ан)Ф(ранциско) са ги сменили отдавна - имам съвсем актуални възприятия, `щото готвя помощник :wink: - единият ми стана младши съдия, пък другият ще се пробва за "баш"-ЧСИ.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 27 Авг 2011, 00:49

Някой имали информация за изпита или за темите ..... или ще коментираме съдържанието на правописните речници :)
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот temida_h » 30 Авг 2011, 19:27

acnapyx написа:Някой имали информация за изпита или за темите ..... или ще коментираме съдържанието на правописните речници :)

над 120 човека кандидатстват
Темите са ясни от конспекта
За тези, които не са наясно - КЧСИ организира семинар за разясняване
temida_h
Младши потребител

Мнениеот acnapyx » 31 Авг 2011, 11:24

От къде разбра, че са над 120 човека незнам. Интересно че изтриха и съобщенията за конкурсите от сайта. А за темите ..имам в предвид не конспекта а развити теми. Семинара е хубаво нещо но:
1. В София - "центъра на света"
2. Струва 250 лв. без преспиване и разходи за транспорт;
3. Провежда се на 17-ти и 18-ти септември, като следва да се има в предвид, че 17-ти е работен ден, тъй като се отработва 23-ти.
Леко грубо за работещите хора, които не се от София нали.....
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 31 Авг 2011, 13:13

acnapyx написа:Интересно че изтриха и съобщенията за конкурсите от сайта. А за темите ..имам в предвид не конспекта а развити теми.

Линкът в първото мнение по тази тема си работи и се отваря съобщението. Развити теми - не е ли малко нахално 8) Все пак сте конкуренти. Конкурсът (въпреки, че по-скоро е изпит, защото няма определени бройки, за които да се развива битката) съвсем не е "проформа". На миналия имаше доста скъсани, вкл. служители при ЧСИ.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kolegat » 01 Сеп 2011, 10:50

gudio написа:
acnapyx написа:Интересно че изтриха и съобщенията за конкурсите от сайта. А за темите ..имам в предвид не конспекта а развити теми.

Линкът в първото мнение по тази тема си работи и се отваря съобщението. Развити теми - не е ли малко нахално 8) Все пак сте конкуренти. Конкурсът (въпреки, че по-скоро е изпит, защото няма определени бройки, за които да се развива битката) съвсем не е "проформа". На миналия имаше доста скъсани, вкл. служители при ЧСИ.

19 човека от 140 не е много.
kolegat
Потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 11:01

Какви конкуренти немога да разбера. Сигурен съм, че в университета си бил единак. Това е изпит за правоспособност. От там нататък всеки си търси работа сам при който си иска ЧСИ. Нито съм ти в града, нито те познавам, нито работя при твоя ЧСИ ..... за какви конкуренти говориш незнам. Става въпрос за солидарност и помощ. Знам че 99% от материала се намира в ГПК, ЗЧСИ, ЗЗД и ЗСВ, но нищо не пречи ако някой има нещо развито да помогне на колегите си.
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 01 Сеп 2011, 12:33

acnapyx написа: Нито съм ти в града, нито те познавам, нито работя при твоя ЧСИ ..... за какви конкуренти говориш незнам. Става въпрос за солидарност и помощ.

:lol: Моят ЧСИ съм си... аз 8) и не ми е все едно дали някой с наизустени теми, взети на готово, ще ми бъде помощник или ще е някой, който все пак е наясно за какво става въпрос.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 14:00

Логиката ти е интересна ..... онзи който наизусти закона и сухите членове бива .... а онзи който прочете развитите теми в които е обяснено защо едно нещо е черно а не бяло ... не бива .....странно. Браво, че си ЧСИ, но съм 100% сигурен, че ще назначиш на поста помощник ЧСИ човек който познаваш а не човек, който е научил някаква материя. Още повече правоспособност вземат миналите с оценки от 4-6 ... а на документа за правоспособност тази оценка я няма. Сигорен съм, че ще назначиш човек който ти е доверен ...нали все пак имате солидарна отговорност ... и в този ред на мисли няма как да съм чак такъв конкурент на един или друг колега.
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 01 Сеп 2011, 14:05

acnapyx написа:Знам че 99% от материала се намира в ГПК, ЗЧСИ, ЗЗД и ЗСВ, но нищо не пречи ако някой има нещо развито да помогне на колегите си.

:lol: Ако ми кажеш кои точно текстове от ЗСВ имат отношение към изпита за ПЧСИ...щот' аз пък се не сещам грам :(
Абе хора, ГПК-то е лесно, четете ЗОЗ, ТЗ и ДОПК, ЗДДС, АПК, ЗС, ЗУТ, ЗКИР...щот' там нещата са...много сериозни :wink:
acnapyx написа:Още повече правоспособност вземат миналите с оценки от 4-6 ... а на документа за правоспособност тази оценка я няма.

Ей, не говори наизуст, без да си наясно! Аз съм издържал изпита за помощник-ЧСИ (понастоящем съм бивш ПЧСИ-в оставка :mrgreen: ) и мога да ти кажа, че моята оценка от изпита си ми я пише на удостоверението от КЧСИ :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 14:27

:lol: ..... Въпрос 6 ...правоспособност на ЧСИ ...и няма нищо общо със ЗСВ в който е посочена юридическата ти правоспособност, която трябва да имаш, за да си ЧСИ ? .... странно. Сигорно и инспектората към министерство на правосъдито не те интересува ..... какво пък ...некъв си министър .. подписва правоспособноста и да си гледа работата ..... както и да е ..... относно оценката :
Мой приятел премина последния изпит ...и в удостоверението му за правоспособност няма и помен от оценка. Същата може да се види само от сканирания протокол от изпита който висеше в сайта на Камарата.

Вие много нападателни излязохте .... споко няма да ви изядем хляба. Думи като солидарност, взаимопомощ, съдействие са непознати явно във Вашия речник. Професията явно си е казала своето ...нали все пак сте ЧСИ :twisted:
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 01 Сеп 2011, 15:43

acnapyx написа: Думи като солидарност, взаимопомощ, съдействие са непознати явно във Вашия речник. Професията явно си е казала своето ...нали все пак сте ЧСИ :twisted:

:lol: Познати са ни тези думи, ама ти май не им знаеш значението - виж чл.121-127 от ЗЗД и чл.431, ал.2 ат ГПК. :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 16:15

:shock: ххехехххх .... ти му говориш за морално- нравствени качества на личноста в отношението му към колеги вървящи по неговия път ...... а той ти отговаря с членове ..... добре, че в конституцията има нещичко за правото на живот .... иначе как дишаш без да го пише в ГПК не знам :D

Това горното, разбира се е малко "смотано" чусвство за хумор, от моя страна, за което се извинявам :wink:

Пожелавам на всички колеги които ще се явят: Успех ..... и правете каквото трябва, пък да става каквото ще ;)
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 01 Сеп 2011, 18:37

acnapyx написа::lol: ..... Въпрос 6 ...правоспособност на ЧСИ ...и няма нищо общо със ЗСВ в който е посочена юридическата ти правоспособност, която трябва да имаш, за да си ЧСИ ? .... странно. Сигорно и инспектората към министерство на правосъдито не те интересува ..... какво пък ...некъв си министър .. подписва правоспособноста и да си гледа работата .....

Даааа...непременно ще го питат на изпита за ЗСВ - как се придобива юридическа правоспособност :lol:
Правомощията по контрол на Инспектората към МП са посочени в ЗЧСИ, а не в ЗСВ :wink:
acnapyx написа:Мой приятел премина последния изпит ...и в удостоверението му за правоспособност няма и помен от оценка. Същата може да се види само от сканирания протокол от изпита който висеше в сайта на Камарата.

Е, не знам, аз съм от изпита от 2008г. и би било странно според мен Камарата през 2008г. да издаде удостоверение с оценките, а през 2010г. - без. Я пак питай приятеля си, защото за моето удостоверение съм 100% сигурен, че е с оценката.
acnapyx написа:Вие много нападателни излязохте .... споко няма да ви изядем хляба.

Ааа, със сигОрност ще ми "изядеш хляба", не се и съмнявам :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 02 Сеп 2011, 09:03

Като не се съмняш .... тогава извадиси това което ти е отзад и спри да се заяждаш... за удостоверението ти казах, че съм го виждал ..а не питал .... а в какво се съмняваш ти не ме интересува..... ако нямаш нещо креативно, което да напишеш за бъдещия изпит ..... отивай да си гупиш времето в друг форум :!:
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Сеп 2011, 15:42

acnapyx написа:Като не се съмняш .... тогава извадиси това което ти е отзад и спри да се заяждаш... за удостоверението ти казах, че съм го виждал ..а не питал .... а в какво се съмняваш ти не ме интересува..... ако нямаш нещо креативно, което да напишеш за бъдещия изпит ..... отивай да си гупиш времето в друг форум :!:

Пази Боже, сляпо да прогледа! С този каруцарски език много лесно ще намериш общ език с длъжниците, 90% от които са от простолюдието...
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот portokal » 02 Сеп 2011, 15:52

Калахане, а тези, които не са от простолюдието, от аристокрацията ли са, или от едрата буржоазия, или...? ;-)

Христо Стоичков и Софи Маринова простолюдие ли са? Имам предвид, щото хем са тип звезди, хем падат малко прости, макар втората да е симпатяга като цяло.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Сеп 2011, 15:58

portokal написа:Калахане, а тези, които не са от простолюдието, от аристокрацията ли са, или от едрата буржоазия, или...? ;-)

Ами зависи, имам тук един Лорд, само че той е взискател, сигурно е от аристокрацията :mrgreen:
Аз също съм от "простолюдието", сиреч не съм от "богопомазаните" с черни лимузини и скъпи хапартаменти и т.н., но не си позволявам такъв просташки език като тукашния кандидат-ПЧСИ. Но пък то дипломата на юрист май няма връзка с културата...
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити