начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Конкурс за частни съдебни изпълнители

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за частни съдебни изпълнители

Мнениеот gudio » 08 Дек 2011, 13:05

mudio написа:Продължавам
Нали steval искаше коментар на изпитчето
...
ТОВА Е УРЕДЕН КОНКУРС, В КОЙТО УЧАСТАВАТЕ КАТО СТАТИСТИ.

8) Какво стана с прогнозата Ви, колежке. По мои наблюдения частично се... сбъдва :wink: :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот steval » 08 Дек 2011, 13:11

Абсолютно подкрепям, твоето мнение, няма как запираната движима вещ да се запазва за взискателя, естествено, че служи за удовлетворяване на всички взискатели / този въпрос го имаше на теста през 2006 год., тогава верния отговор беше настоящия грешен- явно Г-жа Сапунджиева , тогава се е объркала, но какво от това, някой си станаха ЧСИ/.
steval
Нов потребител

Мнениеот mudio » 08 Дек 2011, 13:29

Колеги,
Бих искала да поздравя организаторите на конкурса, най-вече тези хорица зад комисията. Браво, усъвършенствате се, вече сте близо до перфектното престъпление. На масата от кандидати им пишем около 4, а на нашите им пишем 4,50 и малко от горе. Хем да не бие на очи, хем да минат, хем бурята в чаша вода да мине по бързо. Няма за какво да честитя на някой шаран, че е извъртял другите и е имал точните връзки.... та са му писали 4,50 или пък 5., сега дали е по линия на ГЕРБ, приятелски среди, съдийски лобита с окръжен характер или роднинство със Съвета на Камарата, няма значение.
Знаем се кой от къде е и чий е.
Жалкото е, че ще минат още доста поколения юристи, и ще минат доста години, за да стават нещата в БГ като по белия свят. Затова, понеже колежката anitta, каза, че има и дгуги конкурси, ви съветвам във времето дотогава, да се постараете не толкова да учите или да се усъвършенствате в изпълнението, а да станете най-вече точния роднина или на ГЕРБ, или на съдия, или ....... айде да не го пиша това, че после ще трябва да пием лекарства.
Продължавайки в жлъчта си, бих искала да кажа, че ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ЦЕНАТА ЗА УСПЕХА. ЧОВЕК КАТО ПЕЧЕЛИ НЕ ЗНАЕ КАКВО ГУБИ, И КАТО ГУБИ КАКВО ПЕЧЕЛИ.
Иначе хубавото е, че на този изпит не се даваха пари. Верно имаше профани дето разправяха това и онова в десетки хиляди лева и евро, но нищо конкретно.
mudio
Младши потребител

Мнениеот anitta » 08 Дек 2011, 13:29

Точно в въпросника от 2006 беше така, ама ...
Иначе твоята прогноза е вярна.
Чувам, че щял да се жали конкурса и да се иска от изходна позиция да започне всичко, ама не вярвам нещо да стане :oops:
anitta
Младши потребител

Мнениеот mudio » 08 Дек 2011, 13:39

Ето и друга моя мисъл: Керванът си върви, помиярите си лаят. Пък може и да е за добро, като гледам как се отразява на сърцето това бързо забогатяване, едните стават градски ........., другите селски ебачи, третите го удрят на брутален рекет- за справка ГОРУБСО КЪРДЖАЛИ АД.

Колеги, това беше от мен. Излизам отново в нелегалност, но падне ли ми който и да е и за каквото и да е, ще му късам главата от кръста.

Mudio напуска сцената.....
Следва кратка пауза и бурни освирквания

P.S. Най- ще се изкефя на устния всички наши хора да бъдат скъсани, ама нейсе няма кой да следи тази комисия какво прави.
mudio
Младши потребител

Мнениеот mudio » 08 Дек 2011, 13:51

НЕЩАСТНИЦИ, ПУБЛИКУВАЙТЕ ТЕСТА КАТО ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ТА ДА ВИ СЕ СМЕЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КОЙ ОТГОВОРИ ПРИЕМАТЕ ЗА ВЕРНИ И КОЙ НЕ. ОЦЕНЯВАЙТЕ ПО ЗНАНИЯ, А НЕ ПО РОДНИНСТВО.

ПОЖЕЛАВАМ НА ТЕЗИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ЧСИ-ТА, ОСОБЕНО ЗА ПАЗАРДЖИК, ДА ПЛАТЯТ НАЙ-ВИСОКАТА ЦЕНА, ТАЗИ С ЖИВОТА СИ.........................................................................................
:D :D :D
mudio
Младши потребител

Мнениеот gudio » 08 Дек 2011, 13:55

mudio написа: Иначе хубавото е, че на този изпит не се даваха пари.

:shock: Брей, вЕрно ли :?: Че то даването не предстои ли тепърва :roll: :?: :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 08 Дек 2011, 14:06

Като решавах въпрос по въпрос, първо нсаписах тези, за които от практиката съм категоричен в отговорите. Преброих 42 и след това помислих върху останалите и ги написах. После проверявах тези с двусмислията и се оказа че вероятно съм решил поне половината от тях правилно. В резултата имам 37 точки вместо 42-43. Проверката е невъзможна.
За Ловеч са допуснати петима - един от Плевен и четири от Ловеч. Да видим дали четиримата от Ловеч ще се класират. Ще звучи интересно.
А за нас може би Господ има други планове...
При тоя лесен тест - как да не те е яд... Дали няма да се публикува и теста?
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот marlex » 08 Дек 2011, 22:40

marlex
Младши потребител

Мнениеот steval » 09 Дек 2011, 10:39

Колеги, аз лично благодаря на колегата публикувал теста, тъй като вече съм абсолютно сигурен и не мога да се сърдя на никой, тъй като теста е изключително "тънко направен" но в крайна сметка отговорите са правилни и грешките са си мой. Пожелавам успех на класиралите се колеги и успех на комисията, аз вече съм убеден, че до тук условията са били равни за всички участници.
steval
Нов потребител

Мнениеот anitta » 09 Дек 2011, 10:49

Е как правилни???
Нали коментирахме, че 2006 г. година на въпроса за запора на движ. вещи отг. е един, а в 2011 друг, както и въпроса за кооперацията и единствено притежаваното жилище.
anitta
Младши потребител

Мнениеот miladanova » 09 Дек 2011, 10:58

Верният отговор на 34-ти въпрос е "В"!
miladanova
Младши потребител

Мнениеот miladanova » 09 Дек 2011, 11:16

След като сверих отговорите , които съм дала с оповестените в сайта на МП виждам, че имам 39 верни отговори. Съгласно обявените резултати обаче имам 38 верни отговори и съответно не съм допусната до устен :x
miladanova
Младши потребител

Мнениеот gudio » 09 Дек 2011, 11:25

anitta написа:Е как правилни???
Нали коментирахме, че 2006 г. година на въпроса за запора на движ. вещи отг. е един, а в 2011 друг, както и въпроса за кооперацията и единствено притежаваното жилище.

Тогавашната редакция беше

. Запорът върху вещ на длъжника:
[ а ] лишава длъжника от правото да ползва вещта
[ б ] дава право на кредитора, по чието искане е наложен запорьт, да се удовлетвори от цената на запорираната вещ
[ в ] е способ да се запази вещта в имуществото на длъжника в интерес на всички кредитори.

Сегашната:
44. Запорът върху движима вещ на длъжника :
а) го лишава от възможността да ползва и управлява вещта ;
б) е принудителен способ, който запазва вещта в патримониума на длъжника в интерес на неговите кредитори;
в) осигурява право на взискателя, по чието искане е наложен, да се удолетвори от цената на запорираната вещ.

Както винаги - всеки отговор е верен, но има един най-верен :lol: Вероятно заради новия ГПК и чл.473 от него :| Пък и запорът на движима вещ сам по себе си не е "принудителен способ", а обезпечителна мярка - описът и продажбата са същинския способ.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот anitta » 09 Дек 2011, 11:30

miladanova написа:Верният отговор на 34-ти въпрос е "В"!

И аз така отговорих, така пише и в Ж. Сталев- ама не не било така :twisted:
anitta
Младши потребител

Мнениеот mudio » 09 Дек 2011, 11:50

Здравейте, артисти

Въпреки,че ми е интерено като как marlex е изнамерил теста и то в електронен вариант при това на линк, искам да благодаря на този човечец.
Някакво облекчение е все пак да видиш тези смешници на какво са те отрязали.
Отново не пожелавам успех на никой и ще се радвам всички мекерета- роднини да бъдат скъсани на устния или впоследствие да не получат заветното писмо.

Поздрави!

Бай Mudio
mudio
Младши потребител

Мнениеот gudio » 09 Дек 2011, 12:15

mudio написа:Бай Mudio

:shock: Нали бяхте колеЖКа, с`а пък Бай... Е-е-е-ех, пази се, Азисе...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот street » 09 Дек 2011, 12:50

Трима студенти отиват на изпит. Първият от тях – голям връзкар сяда. Професора го пита:
- През 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и…
- Разрушения.
- Браво колега, отличен.
Сяда втория – по малък връзкар.
- През 1945 година над Назасаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби и…
- Има много жертви и разрушения.
- Браво колега, отличен.
Сяда третия – никакъв връзкар.
- Колега , някога някъде да е падало нещо?
- Да, през 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и разрушения
- Поименно, колега поименно.

това важи и за конкурси, и за изпити нищо ,че е виц ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 09 Дек 2011, 16:38

Ама направо не е честно!!!
1. Благодаря на колегата за публикувания тест! Иначе дори едната истина беше невъзможна и недостижима.
2. имам точно осем грешки /цифром - 8/. Който можа да намери теста, нека да се докопа и до отговорите ми и да провери /ако не е подменен тотофиша ми/.
3. Докато не направят така, че тестът да се попълва на едната страна на един лист, а другата страна да се запечатва като плик и вътре да си изписваме личните данни, такива конкурси все ще бъдат съмнителни и нагласени.

Вярно е, че аз преброих 42 отговора, за които бях категоричен и се оказа, че по два от тях не съм дал техния отговор, но затова пък от двусмислените въпроси, по които имах съмнение и попълних след мислене по тях, имам верни отговори, така че цифрата пак става 42. Откъде се взеха още 5 грешки не разбирам. Не си умирам за тая служба, но ме е яд заради неправдата.
Някой да знае телефона и адреса на Арменския поп?
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот amigos » 10 Дек 2011, 02:07

Моля за коментар на въпрос № 41

Ако с влязло в сила съдебно решение е признато за подправено изпълнителното основание, въз основа на което е бил издаден изпълнителният лист:
а) изпълнителното производство се прекратява с постановление на съдебния изпълнител;
б) изпълнителното производство се прекратява по силата на закона;
в) изпълнителното производство се прекратява след обезсилване на изпълнителния лист.

В Ж.Сталев е казано, че при прекратяване поради нищожно изпълнително основание, прекратяването настъпва по силата на закона, а постановлението на СИ само констатира вече настъпилото прекратяване
В теста верният отговор е "А" ????
amigos
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити