начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Мнениеот esita_ » 03 Май 2011, 19:46

Привет!
Колеги, предстои ми явяване на конкурс за юрисконсулт в РДНСК, за който няма публикуван конспект с нормативни актове. Информацията, която получих за подготовката за писмената част на изпита, е че ще се решават казуси.
Явявам се за първи път на подобен конкурс и ме притеснява естеството на въпросите и правната материя, която обхващат, имайки предвид специфичността на работата в областта на строителния контрол.
Съсредоточила съм се върху ЗУТ, ЗДС, Закона за регионалното развитие, ЗА – за други нормативни актове не се сещам.
Отправям молба към колеги, които са се явявали на подобен конкурс или имат по-голяма яснота, за малко напътствия!
Предварително благодаря!
esita_
Младши потребител

Re: Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Мнениеот dimitar-rdr » 13 Май 2011, 19:47

Аз лично не съм се явявал на такъв конкурс, но мои познати са се явявали. Попрочети и ЗМСМА, погледни и базови решения на ВАС по ЗУТ. На устния основно са ги питали за незаконни строежи, както и всичко свързано с тях. Погледни и структурата на ДНСК, компетентност и прочие. Надявам да не съм закъснял с отговора. Много успех ти желая :D
dimitar-rdr
Нов потребител

Re: Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Мнениеот esita_ » 29 Май 2011, 16:51

Благодаря,че все пак някой се отзова на молбата ми:) Да,основно казусите се въртяха около незаконните строежи, съответните актове и пр.в тази насока въпроси и както предположих ЗА. Втората част от изпита - :)отваряш ЗУТ и ако можеш да се ориентираш бързо-отговаряш,ако ли не - продължаваш нататък:)
Благодаря още веднъж!
esita_
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити