начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да си получа удостоверението за правоспособност

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Как да си получа удостоверението за правоспособност

Мнениеот tanski_77 » 05 Юни 2009, 09:05

колеги, бихте ли ми помогнали с информация по следния проблем : преди около 5 години издържах изпита за юридическа правоспособност, за което от МП ми издадоха служебна бележка. Но почти веднага след това ми се наложи да замина в чужбина и поради това не съм си потърсила удостоверението. Не можах да открия актуален телефон на деловодството на МП, за да се свържа с тях и да проверя каква е процедурата за получаването на този документ. Не ми се пътува цял ден, само за да ме върнат, понеже имат точно определени приемни дни ,изискват някакъв документ или нещо подобно. Моля бихте ли ми дали информация тук или на tanski_77@abv.bg
Последна промяна tanski_77 на 09 Юни 2009, 18:20, променена общо 1 път
tanski_77
Нов потребител

Re: Как да си получа удостоверението за правоспособност

Мнениеот judex » 06 Юни 2009, 12:32

ами трябва да отидете лично, а може и да изпратите упълномощено от Вас лице
judex
Младши потребител

Мнениеот t.i.i » 08 Юни 2009, 23:30

02-9237394 Търсиш г-жа Начева. Тя се занимава с тях.
Иначе 02-9803152 е нещо като "Връзки с обществеността". Успех.

П.С.
Помня преди около 3години като ми трябваха тези телефони, с що народ се карах докато ги открия. Срамота е че в самият сайт нямаше един актуален телефон.Сега не съм проверявал как е положението.
t.i.i
Нов потребител

Мнениеот cveti1605 » 09 Юни 2009, 15:34

а след колко време го издават,има ли вероятност да си го получиш веднага след изпита или трябва пак да си губиш времето и средствата,за да си го вземеш?
cveti1605
Младши потребител

Мнениеот judex » 09 Юни 2009, 23:55

ами май след изпита ти дават бележка, с която после да отидеш да си го вземеш.Ако питаш мен, смятам, че удостоверенията са готови още на изпита, но се правят на велики, за да те разкарват пак!И не си струва много, имайки предвид за колко голям документ става въпрос!
judex
Младши потребител

Мнениеот t.i.i » 10 Юни 2009, 13:42

Издържиш ли го, ти дават служебна бележка, тип уверение че си издържал изпита. А самото удостоверение е готово след около месец. Аз взех моето чак след около година и нямах никакви поблеми или спънки с това.
t.i.i
Нов потребител

Мнениеот tanski_77 » 11 Юни 2009, 16:20

t.i.i.,благодаря за информацията.Бяха ли ти необходими някакви документи,освен ЛК и тази прословута служебна бележка ?
tanski_77
Нов потребител

Мнениеот t.i.i » 11 Юни 2009, 23:17

Не. Цялата процедура продължи около 5 минути. Прибират си бележката, дават ти удостоверението, едно невзрачно такова :lol: , разписваш се в едни големи книги, че си го получил, пожелавате си "добър ден" и това е. Все пак, преди да биеш път по добре позвъни и се консултирай.
t.i.i
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити